Wychowanie w jezuickim kluczu

logo kluczO projekcie

Projekt Fundraisingowy (pozyskiwania funduszy) „Wychowanie w jezuickim kluczu” obejmuje 4 współpracujące ze sobą gdyńskie instytucje jezuickie: Gimnazjum i Liceum Jezuitów, Centrum Arrupe, Fundacje Magis oraz Klinikę Edukacyjną.

Celem projektu jest pozyskanie środków finansowych, które zapewnią formację przyszłych liderów (uczniów, nauczycieli, wychowawców, rodziców) zgodnie z tradycjami wychowania w kluczu jezuickim. Głównym celem  jest poszerzenie funduszu stypendialnego, by jak najwięcej uczniów mogło korzystać ze stypendium oraz by umożliwić naukę uczniom z ubogich rodzin.

Dlaczego warto nam pomagać?

Ponieważ inwestujemy w przyszłych liderów oraz wychowawców, kompetez kluczemntnych i wrażliwych na potrzeby innych. Wspieramy ich wszechstronny rozwój przez całe życie począwszy od wczesnych lat szkolnych.

Wiele nieodkrytych talentów drzemie w ludziach, którym nie dana jest szansa rozwoju. Czasem żyją na marginesie i nie słyszą głosu własnego serca. Czasem nie wierzą w swoje możliwości. Liderzy są wśród osób niepozornych, niepełnosprawnych, wśród tych, którym wydaje się, że przegrali walkę z własnym uzależnieniem lub traumatycznym doświadczeniem z przeszłości. Odnajdujemy ich, aby razem zmieniać świat na lepszy.