Wychowujemy w kluczu jezuickim dzięki darczyńcom

10 11czerwca 1W dniach 10-11 czerwca 2013 w Jastrzębiej Górze odbyło się spotkanie robocze osób odpowiedzialnych za fundraising w Gimnazjum i Liceum Jezuitów, Centrum Arrupe, Fundacji Magis oraz Edukacyjnej Klinice. Na spotkaniu obecny był również Robert Wawer SJ, kierujący biurem rozwoju Prowincji Wielkopolsko-Mazowieckiej Towarzystwa Jezusowego. Dziesięcioosobowa grupa pracowała pod kierunkiem Marii Olszewskiej z Fundacji CREDU oraz Polskiego Stowarzyszenia Fundraisingu, a także wysłuchała propozycji współpracy z firmą Whitefox. Spotkanie w Jastrzębiej Górze zainicjowało projekt fundraisingowy, którego misją jest inwestowanie w przyszłych liderów, kompetentnych i wrażliwych na potrzeby innych. Liczymy na to, że uda nam się pozyskać wielu darczyńców, którzy podobnie jak jezuickie instytucje edukacyjne, chcą wspierać wszechstronny rozwój człowieka począwszy od wczesnych lat szkolnych po uczenie się przez całe życie.