Zapraszamy na Koncert Wielkopostny

BozykJerzy Michał Bożyk oraz Fundacja Magis i Centrum Arrupe zapraszają na Koncert Wielkopostny. Krakowski wokalista i kompozytor jazzowy, Jerzy Michał Bożyk, wykona utwory gospel i zachęci do wielkopostnej refleksji. Koncert odbędzie się 21 marca 2014 o godzinie 19:00 w budynku Zespołu Szkół Jezuitów w Gdyni przy ul. Tatrzańskiej 35. Osoby chętne do wzięcia udziału w koncercie prosimy o rejestrację poprzez FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY lub na FACEBOOKU. By pokryć koszty organizacyjne, podczas koncertu przejdziemy się z kapeluszem. Jerzy Michał Bożyk (ur. 1941) - wieloletni uczestnik Letniego Festiwalu Jazzowego w Piwnicy pod Baranami oraz Ogólnopolskiego Studenckiego Festiwalu Piosenki Turystycznej YAPA. Pracował z takimi zespołami jak THE JAZZ FIVE BOYS, SILVER JAZZ i TIGER RAG. Koncertował w Czechosłowacji, Danii, Finlandii i Szwecji. Od 1982 jest członkiem zespołu jazzowego BEALE STREET BAND. Obecnie można go słuchać w krakowskim klubie AWARIA.