Wspieraj nas

Wspieraj nasze działania edukacyjne i społeczne:

• Przekaż nam 1%, wypełnij formularz on-line
  • Możesz wesprzeć Fundację Magis finansowo, przekazując darowiznę na konto: Nordea Bank Polska S.A. 44 1440 1026 0000 0000 0617 4736

Odliczenia podatkowe

Osoby fizyczne mogą pomniejszyć podstawę opodatkowania o kwotę darowizny nie wyższą niż 6% uzyskanego. Wpłata musi być dokonana w danym roku podatkowym. Należy pamiętać, iż w przypadku, gdy przedmiotem darowizny są pieniądze, to powinna ona być udokumentowana dowodem wpłaty na rachunek bankowy naszej Fundacji. Aby skorzystać z odliczenia darowizny przekazanej na rzecz Fundacji Magis, należy wraz z zeznaniem podatkowym (np. PIT-37) wypełnić także formularz PIT/O.

Wypełniając zeznanie podatkowe PIT, możesz nie tylko wykazać darowizny, ale też przekazać 1% podatku dla Fundacji, wpisując w odpowiednie pole KRS 0000231822

Osoby prawne mogą pomniejszyć podstawę opodatkowania o kwotę darowizny na rzecz Fundacji. Od podstawy opodatkowania można odliczyć darowizny w kwocie nie wyższej niż 10% uzyskanego dochodu. Wpłata musi być dokonana w danym roku podatkowym. Należy pamiętać, iż w przypadku, gdy przedmiotem darowizny są pieniądze, to powinna ona być udokumentowana dowodem wpłaty na rachunek bankowy Fundacji. Aby skorzystać z odliczenia przekazanej darowizny, należy wypełnić formularz CIT-D – darczyńcy odliczającego darowiznę od podstawy opodatkowania.

• Darowizny rzeczowe

Będziemy wdzięczni za wszelkie materiały dydaktyczno-biurowe: kredki, flamastry, farby, kleje, kolorowy papier, papier ksero, toner itp.

• Wolontariat

Chciałbyś zaangażować się w nasze projekty? Masz własny ciekawy pomysł, który chcesz zrealizować? Wesprzyj nas swoim czasem! Jesteśmy otwarci na współpracę i nowe inicjatywy.

• Zrób zakupy w naszej księgarni

Cały dochód z działalności księgarni przeznaczamy na realizację celów statutowych.

Bardzo liczymy na zaangażowanie i wsparcie ze strony wszystkich, którzy cenią naszą pracę i uważają, że taka działalność jest potrzebna.

Dokładamy wszelkich starań, by nie zawieść zaufania naszych darczyńców i skutecznie realizować naszą misję.