Centrum Wsparcia i Rozwoju Fundacji Magis

Nawiązując do historii i dokonań Edukacyjnej Kliniki Poradni Profilaktyki Uzależnień w Gdyni, Fundacja Magis wznawia część prowadzonych przez Klinikę aktywności. Dla tego zakresu działań Fundacji, będziemy posługiwać się brandem „Centrum Wsparcia i Rozwoju Fundacji Magis”.

Edukacyjna Klinika Poradnia Profilaktyki Uzależnień w Gdyni, zakończyła swoją działalność w 2014r. Przez ponad 10 lat była miejscem, gdzie dzieci i młodzież oraz ich rodzice otrzymywali pomoc pedagogiczną i terapeutyczną. Fundacja Magis podejmuje kontynuację niesienia pomocy w zbliżonym zakresie.

Obok poradnictwa i terapii indywidualnej dla osób sięgających po środki psychoaktywne, Edukacyjna Klinika rozwinęła kilka innych programów: teatr terapeutyczny, wsparcie formacyjne pracowników ośrodków dla narkomanów na Wschodzie, terapię pedagogiczną dla uczniów szkół podstawowych, szkołę dla rodziców, spotkania dla grup DDA, a także spotkania profilaktyczne dla uczniów i ich rodziców w trójmiejskich szkołach.

To wszystko było możliwe dzięki życzliwemu wsparciu Urzędu Miasta Gdyni i wielu hojnych darczyńców. Przez dziesięć lat udało się pracownikom poradni wpłynąć na zmianę życia wielu młodych ludzi.

Od początku swej działalności Poradnia współdziałała z Fundacją Magis, która realizowała część rozpoczętych przez Edukacyjną Klinikę programów.

Nawiązując do tradycji Kliniki Edukacyjnej, Fundacja Magis wznawia część prowadzonych przez Klinikę aktywności. Dla tego zakresu działań Fundacji, powołaliśmy komórkę o nazwie „Centrum Wsparcia i Rozwoju Fundacji Magis”.

W ramach działalności Centrum Wsparcia i Rozwoju fundacja oferuje profesjonalną pomoc psychologiczną i terapeutyczną dla dorosłych, młodzieży i dzieci od 6 roku życia. Prowadzimy konsultacje, psychoterapię oraz coaching.

KLIENT NIE PONOSI KOSZTÓW ZA NIEODBYTĄ SESJĘ, JEŚLI ODWOŁA JĄ NAJPÓŹNIEJ 48H PRZED SPOTKANIEM. ZA SESJĘ NIEODMÓWIONĄ NALEŻY ZAPŁACIĆ PEŁNĄ KWOTĘ.